Aktuality

  • Všetko
  • Blog
  • Novinky
  • Oznamy
  • Uncategorized @sk

Spoznajte príbeh tematickej izby „Jurkovič“

Doprajte si jedinečný pobyt v našej tematickej izbe „Jurkovič“ a nahliadnite do tajomstiev tohoto slávneho architekta, ktorého stavby pripomínajú perníkové chalúpky. V tomto článku Vám v krátkosti priblížime, kto to bol pán Jurkovič. Dušan Samuel Jurkovič je vnímaný, ako jeden z najúspešnejších slovenských architektov vôbec. Stavby z jeho pera sú charakteristické osobitým, inak povedané „národným“ štýlom a skrytými odkazmi na slovenskú ľudovú kultúru. Dovolíme si tvrdiť, že patria k tomu najkrajšiemu, čo je možné vidieť u nás, ale aj na Morave a v Čechách. Najkrajším stavbám korunujú drevené vežičky typické pre slovanské drevené stavby. Sú bohato členené terasami, zábradlím a členitou strechou. Aj náš hotel je toho príkladom. Pozitívny vzťah Dušana Jurkoviča k odkazu a hodnotám slovenskej ľudovej kultúry bol u neho formovaný už od útleho detstva. Dokazujú nám to pomery v jeho rodine, ktorá bola nepochybne uvedomelá. Bol vnukom zakladateľa slovenského družstevníctva Samuela Jurkoviča, synovcom Jozefa Miloslava Hurbana a jeho otec patril k zakladateľom Matice slovenskej. V hotelovej tematickej izbe inšpirovanej práve perom Dušana Jurkoviča si priamo z postele môžete vychutnávať ručné maľby podľa vzoru nášho majstra. Zoznámte sa s jedinečnými prvkami, farebným prevedením a unikátnym rukopisom tohto básnika dreva. Súčasťou izby je aj mezonetové spanie a kúpeľňa s vírivou vaňou. Exkluzívne výhľady na svahy Ski centra Bachledka ponúka balkón na 5. poschodí. Prezrieť si tematickú izbu

Ktorý z našich letných tematických večerov v Bachledke by si chcel zažiť?

Užite si goralské leto v Bachledke na maximum. Pripravili sme atraktívny program pozostávajúci z unikátnych tematických večerov, sobotných saunových rituálov a špeciálnu službu hotelového doprovodu na potulkách Belianskymi Tatrami. Pre našich najmenších hostí je pripravený bohatý animačný program v detskom kútiku plný zábavy, smiechu a dobrodružstiev. GORALSKÝ VEČER S ĽUDOVOU HUDBOU Zažite atmosféru tradičnej goralskej veselice so živou ľudovou hudbou a špecialitami regionálnej kuchyne. Do tanca a spevu Vám počas leta striedavo zahrá ľudová hudba Janka Jendrichovského a jeho priateľov, Gavaľere a bratia Zamiškovci. VEČERA TITANIC S KLAVÍRNYM DOPROVODOM Nastúpte na palubu najznámejšieho zaoceánskeho parníka Titanic, ktorý sa stratil v hlbinách Atlantického oceánu. Nás podobný osud našťastie nečaká a spolu sa stratíme len v tónoch romantickej hudby Radka Gorčiho pri slávnostnej servírovanej večeri. GRILOVAČKA NA TERASE S COUNTRY HUDBOU Srdečne Vás pozývame na nezabudnuteľnú grilovačku tradičných goralských špecialít na vonkajšej terase hotela. Celý večer Vám budú spríjemňovať tóny country hudby v podaní dua Weteráni. Pozrieť kalendár s podujatiami TURISTICKÝ DOPROVOD BELIANSKYMI TATRAMI Objavte čaro Belianskych Tatier formou turistiky s doprovodom, ktorý Vám bude robiť spoločnosť a porozpráva zaujímavosti o tomto jedinečnom pohorí. Či ste skúseným turistom, alebo rekreačným obdivovateľom, prispôsobíme pre Vás náročnosť trasy tak, aby ju zvládol každý. Zistiť viac o turistike

Príbeh kniežaťa z Tatranskej Javoriny

Určite neušlo Vašej pozornosti, že v našom hoteli sa nachádza apartmán Grand s názvom Hohenlohe. Prezradíme Vám, že apartmán je pomenovaný po pruskom kniežati Christianovi Kraftovi Hohenlohe. Kým však bolo toto knieža a prečo je práve po ňom pomenovaný jeden z našich apartmánov? Christian Hohenlohe bol veľkostatkárom, milovníkom prírody a v neposlednom rade vášnivým poľovníkom. Taktiež to bol vzdelaný muž o čom svedčí absolvovanie štúdia na právnickej fakulte v Bonne a vojenskej akadémie v Legnici. Jeho pôsobenie v našom regióne začína koncom 19. storočia, kedy z pozície dedičného princa kupuje panstvá Javorina a Lendak od predchádzajúceho zemepána za cenu 500 000 rakúskych guldenov so zámerom zriadiť na danom území uhorský reprezentačný poľovnícky revír. O jeho poľovníckej vášni niet pochýb. Počas jeho pôsobenia bolo do revíra dovezených viac ako 400 kusov jelenej zveri, pričom na začiatku platil 10 ročný zákaz odstrelu z dôvodu aklimatizácie tejto populácie. Najvzácnejším jeleňom bol trofejný uralský jeleň Vasko, ktorý bol na žiadosť kniežaťa dovezený až z ďalekého Petrohradu. Najväčším úspechom celoživotnej práce Christiana bol samostatný pavilón na svetovej poľovníckej výstave vo Viedni z roku 1910, ktorý bol hodnotený ako jeden z najkrajších vôbec. V prírode je však nutné udržiavať rovnováhu. Knieža túto pravdu dobre poznalo a taktiež ju premietlo aj do svojho revíru. Na ochranu miestnej prírody boli povolaní „Jágri“, ktorých si osobne vyberal a väčšine boli pôvodom zo Štajerska. Boli platovo aj naturálne zvýhodnení oproti miestnym horárom, avšak vďaka ním sa takmer zlikvidovala vážna hrozba pytliactva z Poľska. Títo „Jágri“ sa vyznačovali veľkými právomocami, čo im umožňovalo dohliadať na poriadkom v dolinách. Zaujímavosťou je, že dnešní ochranári TANAPU sú nepriamymi nástupcami „Jágrov“, nakoľko TANAP prebral mnoho pravidiel, ktoré zaviedol práve Christian Hohenlohe. Za zmienku určite stojí krásny poľovnícky zámoček, v ktorom knieža bývalo. Jeho pôvodná podoba sa zachovala dodnes. Od roku 2009 je národnou kultúrnou pamiatkou a pred pár rokmi sa otvoril pre verejnosť. Práve z tohoto zámočku sme si zobrali inšpiráciu, podľa ktorej je zariadený apartmán Grand. Ak sa chcete vcítiť do role tohoto významného kniežaťa a zažiť atmosféru poľovníckeho zámočku, určite Vám odporúčame nezabudnuteľný pobyt v našom tematickom apartmáne. Pozrieť apartmán Grand  

Turistický doprovod Belianskymi Tatrami

Objavte čaro Belianskych Tatier formou turistiky s doprovodom, ktorý Vám bude robiť spoločnosť a porozpráva zaujímavosti o tomto jedinečnom pohorí. Či ste skúseným turistom alebo rekreačným obdivovateľom, prispôsobíme pre Vás náročnosť trasy tak, aby ju zvládol každý. Budete mať možnosť vidieť jedinečnosť Belianskych Tatier, ich osobitosti a keď sa pošťastí, tak aj typické endemity ako kamzík alebo svišť. Túry sú tiež obohatené stručným a výstižným komentárom po celú dobu výletu. Trasa z Monkovej doliny cez Široké sedlo do Tatranskej Javoriny Jedná sa o jedinú trasu, ktorá začína v Ždiari a prechádzame cez obe strany Belianskych Tatier. Začíname v Monkovej doline a pokračujeme do Širokého sedla, pričom v tejto časti sa prekoná najnáročnejšie stúpanie na konci ktorého zažijete panorámu Tatier ako na dlani. Následne traverzujeme na Kopské sedlo, odkiaľ sa napojíme na ikonické Zadné meďodoly vedúce do Javorovej doliny. Počas tohto úseku máme možnosť obdivovať ako Vysoké, tak aj južnú stenu Belianskych Tatier. Trasu následne ukončujeme v obci Tatranská Javorina. Trasa z Tatranskej Javoriny cez Kopské sedlo do Tatranskej Kotliny Trasu začíname v obci Tatranská Javorina a následne pokračujeme cez Javorovú dolinu a Zadné Meďodoly do Kopského sedla. Na tomto mieste, ktoré tvorí hranicu medzi Vysokými a Belianskymi Tatrami sa vydáme smerom na Veľké Biele plesá, odkiaľ po značenom chodníku pokračujeme k jedinej vysokohorskej chate v Belianskych Tatrách a tou je chata Plesnivec. Po oddychu na chate zostúpime do osady Tatranská Kotlina, kde naša túra končí. Trasa z Bielej Vody cez chatu pri Zelenom plese do Ždiaru Začiatok trasy je na parkovisku Biela Voda, odkiaľ po značenom chodníku postupujeme na známu chatu pri Zelenom plese, alebo inak nazývanú ako Brnčalova chata. Následne prechádzame okolo Veľkých Bielych plies na Kopské sedlo, následne Široké sedlo a odtiaľ zostupujeme do obce Ždiar. Alternatívna možnosť: Na Kopskom sedle sa namiesto smerovania na Ždiar môžeme vybrať cez Zadné Meďodoly do Tatranskej Javoriny. Trasa je stále určená po vzájomnej dohode na základe preferencií. Nakoľko sú dane trasy poprepájané a dostupné z rôznych smerov, je možnosť individuálnej voľby trate v závislosti od náročnosti, času a očakávaní klienta.

Kam ísť v Ždiari na výlet?

Rozhodli ste sa tráviť letnú dovolenku v Ždiari? Ždiar je turistickou obcou, v okolí ktorej sa okrem turistických trás nachádza niekoľko zaujímavých miest, kam sa vybrať na výlet. V tomto článku Vám priblížime 5 atraktivít, odkiaľ si odnesiete jedinečné zážitky a množstvo pekných spomienok. Strachankovo Family Park Pod Belianskymi Tatrami v obci Ždiar stojí Strachankovo. Je to rodinný park plný zábavy a dobrodružstiev, ktoré Vás čakajú na goralskej farmičke so živými zvieratkami, či pri odhaľovaní Ždiarskej legendy. Detičky si môžu skúsiť, aké je to byť súčasťou hospodárskeho dvora. Zažijú kŕmenie zvieratiek, staranie o nich a v neposlednom rade aj hranie sa s nimi. Zaujímavou možnosťou je aj rodinná opekačka. V bufete Terasa pri Strachankove Vám všetko potrebné zabezpečia. Ždiarsky dom Máte radi históriu a zaujíma Vás, prečo sa v Ždiari nachádzajú jedinečné maľované domčeky? Potom Vám jednoznačne odporúčame návštevu múzea v Ždiarskom dome. Objekt bol postavený podľa vzoru tradičných ždiarskych dreveničiek zo začiatku 20. storočia. Popri pútavom výklade máte jedinečnú príležitosť zažiť ždiarsku svadbu alebo sa obliecť do dobového kroja. Medzi ponúkané sprievodné akcie patrí aj jazda na konskom záprahu či ochutnávka miestnych špecialít. Chodník korunami stromov Chodník korunami stromov sa nachádza v Bachledovej doline, ktorá je od Ždiaru vzdialená 2 kilometre. Je zasadený srdci lesov Pieninského národného parku a ukáže Vám jedinečnosť prírody Spišskej Magury. Dĺžka chodníka je 600 metrov, počas ktorej sa stanete súčasťou pestrého zmiešaného lesa. Najvyšším bodom Vašej prechádzky bude 32 metrov vysoká veža, odkiaľ uvidíte úžasné panorámy Belianskych Tatier, Pienin a Zamaguria. Na veľkom množstve informačných tabúľ rozmiestnených po chodníku sa dozviete niečo o živote miestnych lesov. Belianska jaskyňa Táto jaskyňa je najväčšou a zároveň jedinou sprístupnenou jaskyňou v Tatranskom národnom parku. Nachádza sa v osade Tatranská Kotlina, čo je 7 kilometrov od Ždiaru. Vstup do nej leží na úpätí Kobylieho vrchu a je prístupný chodníkom vedúcim z obce. Z celkovej dĺžky 3,5 kilometra je pre verejnosť sprístupnená trasa dlhá 1370 metrov a jej absolvovanie Vám zaberie 70 minút. Ako návštevníkov Vás určite upútajú kvapľové útvary, či mnoho jaskynných jazierok. Zaujímavosťou je, že Belianska jaskyňa patrí medzi prvé jaskyne v Európe, v ktorej sa zaviedlo elektrické svetlo. Poľovnícky zámoček Hohenlohe Pôvodná podoba poľovníckeho zámočka sa zachovala do dnešných dní. Slúžil ako sídlo pre pruské knieža Christiana Krafta von Hohenlohe, podľa ktorého je aj pomenovaná tematická izba v Grand Hoteli Bachledka Strachan. Priestory zámočku boli roky využívané najvyššími predstaviteľmi komunistického režimu. Mnoho artefaktov zo zámočku je zachovaných, avšak niektoré „zmizli“ pred rokom 1989. Počas letnej sezóny je vstup možný každý štvrtok, okrem dní pracovného pokoja.    

Stavanie Mája

Máj, lásky čas. Mnohým z Vás je toto porekadlo určite známe. Tento jarný mesiac sa spája s obdobím znovuzrodenia života, energie a v neposlednom rade k obdobiu lásky. Mesiac charakteristický zazelenanými poliami sprevádzali viaceré tradície. Jedným z najznámejších symbolov tohto času je tematický strom „Máj“ stelesňujúci vitalitu a zdravie pre dievky a ženy. Na území Slovenska sa Máje zväčša stavali začiatkom mesiaca a to konkrétne v noci na prvého mája. V niektorých obciach obzvlášť na Šariši a Spiši sa Máje vždy stavali až na Turíce, ktoré sa konali 50 dní po Veľkej noci. Bola to úloha pre mladých junákov chystajúcich sa na tento rituál v úplnej tajnosti. Statné stromy, ktorých druh bol použitý v závislosti od regiónu bol najskôr zbavený kôry a konárov. Následne za použitia šikovných rúk sa táto žrďka ozdobila ornamentmi a vrchol, ktorý nestratil svoju zelenosť sa obvešal šatkami a stuhami od nastávajúcej, či fľaškami s „páleným“.   Máje sa zvyčajne stavali pre slobodné dievčatá a boli prejavom lásky a úcty. Partie chlapov si pomáhali, v prípade viacerých nápadníkov pretekali, či dokonca Máje navzájom rúcali. Zvykom tiež bolo, že jedna dievčina mala viacero nápadníkov a preto sa na jej dvore teda nachádzalo viac Májov rôznej veľkosti a ozdobenia. Čoho sa najviac dievčatá a ženy báli bolo postavenie „suchého jalovca“. Tento jalovec sa staval do dvora hlavne starým dievkam a vyvolával veľký hnev. Vo väčšine častí Slovenska je táto tradícia už len symbolická, pričom sa stavia jeden, nanajvýš dva Máje pre celú obec. Avšak, v niektorých dedinkách je táto tradícia stálym zvykom a stavby Májov sú spojené s veselicou a hodmi pre celú obec. Medzi tieto dedinky patrí aj naša obec Ždiar. Veď sa príďte presvedčiť na vlastnej koži.

Sezóna medvedieho cesnaku

Máme tu jarné obdobie a spolu s ním aj prebúdzajúcu sa prírodu. Mnohí z nás si s tým spájame sezónny rast mnohých špecifických rastlín, ktoré nám robia radosť či už svojím vzhľadom, alebo nezameniteľnou charakteristikou vhodnou ako ingrediencia v gastronómii. Medzi nimi je aj jedna špecifická liečivá rastlinka, o ktorej ste už určite počuli. Je ňou medvedí cesnak, medzi ľuďmi často nazývaný ako aj poklad jarnej kuchyne. Práve v tomto čase je jeho sezóna v plnom prúde a ak budete počas Vašich jarných prechádzok prírodou všímaví, môžete ho objaviť aj Vy. Teraz Vám priblížime benefity prameniace z jeho konzumácie, kde ho nájdete a taktiež techniku spracovania. Ideálnym ekosystémom pre medvedí cesnak sú lužné a listnaté lesy. Je to preto, lebo tieto miesta sú dostatočne vlhké a bohaté na úrodu. Miesta kde rastie často vyzerajú ako „zelené koberce“ z arómou typickej cesnakovej vône. Avšak pozor, práve táto vôňa je spôsob ako si medvedí cesnak nezameniť s konvalinkou. Ich listy sú častokrát na nerozoznanie. Pri zbere treba mať na pamäti, že zbierame iba lístky a cibuľku nechávame v zemi. Pri tejto činnosti je výborným pomocníkom prútený košík, kde si natrhané zdravé lístky uschováme. Neodporúčame však medvedí cesnak sušiť, pretože by prišiel o väčšinu prospešných látok.     Medvedí cesnak taktiež obsahuje mnoho vitamínov prospešných pre nás organizmus. V prvom rade však obsahuje pre cesnak najdôležitejšiu látku a tou je alicín. Pýtate sa čo to je? Alicín je špecifická súčasť cesnakov, ktorá i dodáva tú typickú nezameniteľnú vôňu. A v čom je hlavný rozdiel medzi klasickým a medvedím cesnakom? Ten medvedí je jemnejší a nachádza sa v ňom o trošku viac látok prospešných pre naše zdravie. Ak by ste sa opýtali skúseného bylinkára na benefity tejto byliny, určite by Vám povedali, že pomôže Vášmu telu zbaviť sa toxínov a prebudiť telo aj ducha po období chladných zím. Jedným z najznámejších receptov obsahujúci medvedí cesnak je nepochybne lahodné pesto. Jeho príprava Vám zaberie menej ako pol hodinku a zaujme pevné miesto v kuchyni nejedného gurmána. Ingrediencie potrebné na výrobu pesta: 200g medvedieho cesnaku, 100g orechov (ideálne piniových), 300ml olivového oleja, Štipka soli, Štipka čierneho mletého korenia. Prípravu začneme premytím zdravých lístkov medvedieho cesnaku, následne tieto osušené lístky vložíme do mixéra a za stáleho mixovania postupne pridávame ostatné ingrediencie. Po precíznom rozmixovaní uschováme hotové pesto do sklenenej nádoby a skladujeme na chladnom mieste. Tajným tipom niektorých gurmánov je pridanie postrúhaného parmezánu.  

Veľkonočné dobroty v Ždiari – Šviencelina

Tak ako sú miestne tradície neoddeliteľnou súčasťou Veľkej noci, rovnako k tomuto obdobiu patrí hojnosť a prítomnosť tých najchutnejších jedál. Každoročne sa Ždiarčania tešia na dobroty, ktoré si od začiatku roka šetrili práve na toto čarovné obdobie. Originalita prejavujúca sa pri zvykoch a tradíciách sa rovnakým spôsobom premietla tiež do miestnej gastronómie typickej pre Veľkú noc. V ždiarskych domácnostiach je zvykom pred každou Veľkou nocou dôkladne poumývať všetky nádoby od zvyškov masti. Prestáva sa používať maslo a jeho miesto nahrádza ľanový olej, ktorý sa vždy musel uskladňovať v tmavých priestoroch. Pokrmy sa charakterizujú svojskou striedmosťou, ale nenechajte sa oklamať. Typickým znakom daných pokrmov bola neuveriteľná sýtosť a chutnosť. Mnoho rodín má počas Veľkej noci v košíkoch údeniny ako napríklad šunku, slaninu, klobásky a tiež rôzne iné maškrty. Aj v dnešnej dobe sa v niektorých domácnostiach pripravuje „Šviencelina“. Je to chutný pokrm vytvorený zo smotany, nakrájanej šunky, klobások a iných delikátnych ingrediencií lahodných pre naše chuťové poháriky. Zaujímavosťou je samotná dôsledná príprava pozostávajúca z dôkladného varenia na miernom ohni trvajúceho minimálne 8 hodín. Počas tejto doby sa miešajú chute tradičných surovín a konečným výsledkom je nezameniteľný gastronomický zážitok. Bývalo zvykom, že zvyšky z veľkonočnej hostiny sa u mnohých gazdov pozbierali a odniesli zvieratkám, aby si taktiež pochutnali. Ak už v tom období nebola súvislá snehová pokrývka, škrupiny z vajec a kostí sa odnášali na polia, aby bola bohatá úroda.

5 veľkonočných tradícií v Ždiari

Veľkonočné zvyky a tradície v Ždiari Každoročné jarné prebúdzanie so sebou prináša čaro Veľkej noci a nie je tomu inak ani  tento rok. Obzvlášť v dedinke Ždiar obdobie Veľkej noci navodí atmosféru, ktorá je jedinečná a zažijete ju jedine u nás. Pýtate sa prečo? Dôvodom sú originálne zvyky a tradície, ktoré sa praktizujú miestnymi ľuďmi už od nepamäti, pričom sú prenášané v ľudových múdrostiach z otcov na synov a z matiek na dcéry. Teraz Vám priblížime 5 tradičných zvykov, ktoré sú súčasťou Veľkej noci v Ždiari. Stráženie božieho hrobu – tento zvyk pramení z histórie, kde sa po uložení Ježišovho tela striedali pri strážení rímski vojaci. Dnes sa tento zvyk praktizuje od veľkopiatkového obradu až do Bielej soboty. Počas tejto doby sa v kostole pri božom hrobe striedajú dvojice mužov, ktorí sú oblečení v tradičných goralských krojoch. Hovorí sa, že dvojice strážcov by mali byť otec a syn. Vysvätenie veľkonočného košíka – Veľkonočná nedeľa a pondelok charakterizuje hojnosť a koniec pôstu. Počas týchto dní už môžu miestni ľudia jesť rôzne tradičné jedlá a údeniny, ktoré si pripravovali na túto udalosť. Predtým však povinnosť káže ísť s daným košíkom plným jedla do kostola, kde farár tento košíček posvätí a tým ukončí pôst. Pobúchanie košíkom po hlave – keď bol vysvätený košík prázdny, tak podľa tradície si mala celá rodinka týmto košíkom pobúchať po hlave. Tento „rituál“ mal zabezpečiť zachovanie zdravia po celý rok. Ždiarska oblievačka – je bohatá na zdravú vodu čerpanú zo ždiarskych ľadových potokov. Častokrát sa stáva, že Perinbaba sa vyšantí aj na jar a vtedy sú miestne dievčatá vykúpané nielen vo vode, ale aj v snehu. Zaujímavosťou je, že na rozdiel od iných obcí, v Ždiari nebolo nikdy zvykom dievčatá šibať a mládenci chodia oblievať vždy až v poobedných hodinách. Slávnostná omša – v tento deň sa ešte aj v súčasnosti mnoho Ždiarčanov a Ždiarčaniek vyberie na omšu vo sviatočných krojoch plných nádherných výšiviek, či trblietavých stužiek. Táto tradícia je jedna z najkrajších a jej krásu neprekazí ani surové počasie, ktoré je pre Ždiar v tomto období typické. Krojovaní obyvatelia vypĺňajú prednú časť kostola a svojím nádherným oblečením dodávajú Veľkej noci nezabudnuteľnú atmosféru. Zažite čaro tradícií počas Veľkej noci v Ždiari. {{ vc_btn: title=Ve%C4%BEkono%C4%8Dn%C3%BD+pobyt&style=classic&color=orange&align=center&link=url%3Ahttps%253A%252F%252Fhotelbachledka.sk%252Fpobytove-baliky%252Fvelkonocny-pobyt%252F%7Ctitle%3AVe%25C4%25BEkono%25C4%258Dn%25C3%25BD%2520pobyt&css=.vc_custom_1649603833833%7Bmargin-top%3A+20px+%21important%3B%7D }}

Aktuálne informácie k opatreniam

,,chráňme si naše zdravie,, Kladieme dôraz na ochranu zdravia a preto dodržiavame opatrenia v rámci vyhlášky ÚVZ SR. Naša prevádzka poskytuje služby v režime OP+. 1. osoby kompletne zaočkované, ktoré dostali posilňujúcu dávku vakcíny, ide teda o osoby: - najmenej 14 dní po druhej dávke vakcíny dvojdávkovej schémy plus booster dávka - najmenej 21 dní po prvej dávke vakcíny jednodávkovej vakcíny plus booster dávka 2. osoby kompletne zaočkované (2. dávka dvojdávkovej schémy, 1. dávka jednodávkovej schémy), ktoré majú negatívny výsledok RT-PCR alebo LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starší ako 48 hodín 3. kompletne zaočkované (2. dávka dvojdávkovej schémy, 1. dávka jednodávkovej schémy) osoby do 18 rokov a 2 mesiacov veku (teda bez posilňujúcej dávky aj bez testu) 4. kompletne zaočkované (2. dávka dvojdávkovej schémy, 1. dávka jednodávkovej schémy) osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami 5. osoba, ktorá má kontraindikáciu očkovania proti ochoreniu COVID-19 podľa  odborného usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR a zároveň je schopná sa preukázať: - certifikátom o výnimke z očkovania podľa odborného usmernenia MZ SR, ktorý je v prílohe vyhlášky a negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu alebo antigénového testu nie starším ako 48 hodín od odberu 6. Osoby od 6 do 12 rokov a 2 mesiacov veku, ktoré majú negatívny výsledok RT-PCR alebo LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starší ako 48 hodín 7. Osoby do 6 rokov veku bez testu Aktuálne informácie si môžete overiť na tel. čísle +421 908 507 773 alebo na recepcia@hotelbachledka.sk

Slávnostné otvorenie hotela po rekonštrukcii

Po náročnej rekonštrukciu, kedy celý výrazne zmenil svoj vzhľad, sa 3. júla slávnostne otvoria brány nového Grand Hotela Bachledka Strachan. Radi by sme vás všetkých pozvali, aby ste boli pri tom s nami a spoločne sme tak odomkli novú éru nášho hotela. Na to už je pripravený špeciálny kľúč, ktorý sme pochovali, keď sa začínala rekonštrukcia.

Opatrenia v súvislosti s Covid-19

V Grand Hotel Bachledka**** Strachan sa počas pobytu nemusíte obávať o vašu bezpečnosť. Prísne dodržiavanie hygienických predpisov je v našom hoteli samozrejmosťou a všetci zamestnanci boli preškolení aj ohľadom aktuálnych opatrení.