Gastronómia

Aj jedlo má byť zážitkom

Nechceme, aby ste sa len prišli najesť, chceme Vás zabaviť, vtiahnuť do deja kuchárskeho umenia, zapojiť vaše zmysly.

GHB_MatoBirosik
Šéfkuchár

Matej Birošík

Matej pochádza z Lendaku a za kuchára sa vyučil na strednej škole v Hornom Smokovci. Po škole to nemal jednoduché a svetom gastronómie sa musel doslova predierať. S usilovnou a poctivou prácou sa dostavili aj úspechy. V Anglicku sa mu podarilo na kulinárskych festivaloch variť so svetovými kuchárskymi hviezdami. Od roku 2010 je šéfkuchárom v Grand Hotel**** Bachledka Strachan v Ždiari.

Lokálne suroviny

V našej kuchyni a našich jedlách využívame suroviny od lokálnych výrobcov. Preto u nás môžete vyskúšať skutočné chute Zamaguria a miestne špeciality sú skutočne miestne.

Produkcia Gazdu Jána

Vysoko kvalitné horské kravské mlieko zo susednej dedinky Osturňa spracované na rôzne druhy syra čerstvého aj údeného, môžete ochutnať v jedlách a v zeleninových šalátoch.

GHB_gastronomia_20
GHB_gastronomia_21

Pravý ovčí syr Baču Paľa

Jedinečné nepasterizované syry, nite, korbáče, žinčice.

Farma Strachan

Hovädzie a teľacie mäso vysokej akosti nesmie v našej kuchyni chýbať.

GHB_gastronomia_16

Reštaurácia

Nechceme, aby ste sa len prišli najesť, chceme Vás zabaviť, vtiahnuť do deja kuchárskeho umenia, zapojiť vaše zmysly.