Gastronomy

Aj jedlo má byť zážitkom

Nechceme, aby ste sa len prišli najesť, chceme Vás zabaviť, vtiahnuť do deja kuchárskeho umenia, zapojiť vaše zmysly.

Šefkuchár Matej Birošík
Šéfkuchár

Matej Birošík

Matej pochádza z Lendaku a za kuchára sa vyučil na strednej škole v Hornom Smokovci. Po škole to nemal jednoduché a svetom gastronómie sa musel doslova predierať. S usilovnou a poctivou prácou sa dostavili aj úspechy. V Anglicku sa mu podarilo na kulinárskych festivaloch variť so svetovými kuchárskymi hviezdami. Od roku 2010 je šéfkuchárom v Grand Hotel**** Bachledka Strachan v Ždiari.

Lokálne suroviny

V našej kuchyni a našich jedlách využívame suroviny od lokálnych výrobcov. Preto u nás môžete vyskúšať skutočné chute Zamaguria a miestne špeciality sú skutočne miestne.

Produkcia Gazdu Jána

Vysoko kvalitné horské kravské mlieko zo susednej dedinky Osturňa spracované na rôzne druhy syra čerstvého aj údeného, môžete ochutnať v jedlách a v zeleninových šalátoch.

GHB_gastronomia_20
GHB_gastronomia_21

Pravý ovčí syr Baču Paľa

Jedinečné nepasterizované syry, nite, korbáče, žinčice.

Farma Strachan

Hovädzie a teľacie mäso vysokej akosti nesmie v našej kuchyni chýbať.

GHB_gastronomia_16

Reštaurácia

Nechceme, aby ste sa len prišli najesť, chceme Vás zabaviť, vtiahnuť do deja kuchárskeho umenia, zapojiť vaše zmysly.