Üdülési utalványok

Pihenjen velünk egy üdülési utalvánnyal

A Grand hotel*** Bachledka Strachanban való tartózkodásához felhasználhatja a munkáltatójától kapott üdülési csekket. Az alábbiakban ismertetjük az utalványok beváltásának pontos menetét.

Hogyan használhatja fel a munkáltatói szabadságpótlékot

1

Ha Ön egy 49-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalat alkalmazásában áll, és legalább 24 hónapig dolgozott a vállalatnál, akkor Szlovákiában kérheti a munkáltatójától az üdülési támogatást – az úgynevezett üdülési csekket -.

2

Válasszon minimum 2 éjszakás tartózkodásaink közül. Az utalvány egy vagy több tartózkodásra használható fel a naptári év során, legfeljebb 275 € / naptári év értékben.

3

A Grand Hotel**** Bachledka Strachanban fizethet kártyával, és a sikeres ellenőrzést követően kap egy szállásutalványt és egy számlát – nem kell semmit sem bizonyítania a munkáltatójának. Vagy, ha a munkáltatója nem használja az elektronikus üdülési csekket, akkor legkésőbb az üdülés végét követő 30 napon belül benyújtja a tőlünk kapott nyugtát (számlát), amelyen az Ön neve, az üdülés időpontja és az üdülés vagy üdülési csomag teljes ára szerepel.

4

Munkáltatója a tartózkodásért kifizetett teljes összeg 55%-át, de legfeljebb 275 eurót térít vissza. Ha nem használta fel a teljes üdülési csekket egy vásárlásra, akkor az üdülési csekket felhasználhatja a következő vásárláskor az otthoni tartózkodásra. Évente összesen 275 euróra jogosult, ezért ne hagyja ki a lehetőséget.

Ajánlatunk a legjobb üdülésekről

Válasszon a legalább 2 éjszakára szóló otthoni tartózkodásaink közül, vagy a kedvező árú üdülési csomagjaink közül, amelyekhez üdülési utalványt használhat fel. Akár 275 €-t is megtakaríthat.

Gyakran ismételt kérdések az üdülési csekkekről és a hazautazási szabadságra vonatkozó juttatásokról

Mikor jogosult vagyok a szlovákiai üdülési támogatásra?

A juttatásra minden olyan munkavállaló (magán-, állami vagy állami) jogosult, aki legalább 24 hónapja dolgozik egy 49-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatnál, és munkaszerződéssel rendelkezik (a szerződéses munkavállalók nem jogosultak a juttatásra – a munkáltató önkéntesen is nyújthatja a juttatást). A hozzájárulásokat az egyéni vállalkozók is felhasználhatják, akik azokat költségeikre fordíthatják, és csökkenthetik adóalapjukat.

Hogyan igényelhetek rekreációs támogatást?

A szakmai gyakorlat befejezésekor a munkáltatójának elismervényt (számlát) kell bemutatnia a szakmai gyakorlatról, és a munkáltató köteles a teljes összeg 55%-át, de legfeljebb 275 €/év összeghatárig visszatéríteni. Az eredeti számlának tartalmaznia kell annak a létesítménynek a nevét, ahol a nyaralás vagy a teljes csomag legalább két éjszakai tartózkodással, a munkavállaló nevét, a dátumot és a tartózkodás árát. A nyugtát a recepció állítja ki, amint a fizetés megtörtént.

Mekkora az üdülési csekk értéke?

A munkáltató köteles hozzájárulni a munkavállaló üdülési költségeinek 55 %-ához, naptári évenként legfeljebb 275 euróig. Részmunkaidős munkaszerződéssel rendelkező munkavállaló esetében a rekreációs utalvány maximális összegét a rövidebb munkaidő arányában csökkenteni kell.

Az üdülési csekket csak egy tartózkodásra használhatom fel?

Az üdülési támogatást nem kell csak egy tartózkodásra felhasználni. Több tartózkodásra is feloszthatja. A szlovákiai tartózkodással kapcsolatos számlákat naptári évenként legfeljebb 275 euró erejéig térítjük vissza. A fel nem használt juttatás nem vihető át a következő naptári évre.

Mire használhatom fel a rekreációs támogatást?

  • legalább két éjszakára szóló szállás a Szlovák Köztársaságban, amely magában foglalhatja az étkeztetést is.
  • a Szlovák Köztársaságban legalább két éjszakára szóló szállást és vendéglátást vagy egyéb, a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó szolgáltatásokat tartalmazó üdülési csomagok esetében
  • a Szlovák Köztársaságban legalább két vendégéjszakára szóló szállással kapcsolatos idegenforgalmi szolgáltatásokért
  • a Szlovák Köztársaság területén az általános iskolába vagy a nyolcéves gimnázium első négy évfolyamának egyikébe járó munkavállaló gyermeke számára a szünidőben végzett iskolán kívüli tevékenységek (gyermektábor) esetében

Hogyan lehet a rekreációs támogatást megadni?

A hozzájárulás kétféleképpen történhet:

a) Közvetlen költségtérítés a munkavállaló nevére kiállított számla alapján, amelyet a tartózkodás végét követő 30 napon belül kell benyújtani a munkáltatónak.

(b) egy személyhez kapcsolódó elektronikus üdülési csekk, elektronikus fizetési kártya formájában.

Érdeklődjön munkáltatójánál az otthon töltött szabadságra vonatkozó konkrét visszatérítési szabályokról.

Hogyan fizethetek a nyaralásomért?

Ajánlatunkból bármelyik, legalább két éjszakás tartózkodást választhatja. A Grand Hotel Bachledka Strachan a kifizetést követően azonnal kiállít egy, az Ön nevére szóló nyugtát, amelyet a szabadság végét követő 30 napon belül benyújt a munkáltatójának, aki a következő fizetéskor vagy megállapodás szerint kifizeti Önnek a juttatást.

Ki részesülhet a munkavállalóval együtt járó szabadságpótlékban?

Az alkalmazott a rekreációs támogatást családtagjai számára is felhasználhatja: házastárs, élettárs, szülők és azok a személyek, akikkel egy háztartásban él, és akik részt vesznek az alkalmazottal való együttlétben.

Ha mindkét házastárs több mint 24 hónapig 49-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatnál dolgozik, és közös szabadságot vesznek ki, a munkáltató mindkettőjüknek megtérítheti a költségtérítést?

Ha mindketten szeretnék igénybe venni ezt a kedvezményt, javasoljuk, hogy kérvényezzék a számla két számlára való felosztását, amelyek mindegyikét a munkáltató a költségek 55%-áig, de legfeljebb évi 275 euróig térítheti meg. Ha azonban a tartózkodás teljes összege nem haladja meg az 500 eurót, akkor csak az egyik munkáltató térítheti meg a számlát, és a másik házastárs a következő tartózkodáskor ugyanezt a lehetőséget veheti igénybe.

A szülési vagy szülői szabadságon lévő szülő is jogosult a rekreációs támogatásra?

A juttatásra minden olyan munkavállaló jogosult, aki legalább 24 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik a munkáltatónál egy 49-nél több munkavállalót foglalkoztató vállalatnál. Tehát még a szülési vagy szülői szabadságon lévők is jogosultak a szabadságpótlékra.

Együtt dolgozunk

Client Logo
Client Logo
Client Logo