Szauna világ

Szauna világ

Ajánlott idő10-15 percAjánlott idő43-47°CLevegő páratartalma98-100%

Relaxáló, regeneráló és revitalizáló hatású, erősíti az immunitást és ellazítja a légutakat, belégzéssel segít az allergián, náthán és minden légúti betegségen. A gőzszaunában való tartózkodás megtisztítja a test bőrét. A gőz segít eltávolítani a salakanyagokat és elősegíti a bőr rugalmasságát. A gőzfürdő különösen jótékonyan hat a légutakra, a legyengült erekre vagy a vérrögökre. A gőz hatása ellazítja az izmokat, és a test általános ellazulását okozza.

Finn száraz szauna

Ajánlott idő10-15 minAjánlott idő70-90°CAjánlott idő20-30%

Az immunrendszer regeneráló erősítése, a megfázás elleni megelőzés, a test, a bőr és az izmok általános vérkeringése. A finn szauna magas léghőmérséklete segít a test izzadásának fokozásában, ezáltal megszabadítva a szervezetet a mérgező anyagoktól. A száraz szaunában való tartózkodás jótékony és pihentető hatással van a pszichére. A szaunázást mindig fejezze be egy rövid zuhanyozással és a hűtőmedencében való lehűléssel. Minden egyes szaunázás után néhány évvel fiatalabbnak fogja érezni magát.

Infravörös szauna

Ajánlott idő15-20 minAjánlott idő40-55°CLevegő páratartalma10-30%

Serkenti az izmokat és a szerveket, mélyebben felmelegíti a testet, ami erős izzadást eredményez, ezáltal megtisztítja a testet, eltávolítja a mérgező anyagokat és a nehézfémeket.
A láthatatlan infravörös sugarak olyan hőt biztosítanak, amely a káros UV-sugarak nélkül, a napsugárzáshoz hasonlóan hat a testre. Az infraszaunában való tartózkodás segít a fogyásban, a zsírégetésben, gyógyítja az aknés állapotokat, az ekcémát, a pikkelysömört, az égési sérüléseket és enyhíti a bőrön lévő hegeket.

Sós himalájai szauna

Ajánlott idő10-15 minHőmérséklet30°CLevegő páratartalma50%

Az inhalálás jótékony hatással van az egész idegrendszerre. A himalájai só segít a bőrbetegségek, valamint a légúti betegségek és az allergia gyógyításában. A párolgás során a sókristályokban megrekedt napsugarak, valamint az úgynevezett “levegővitaminok” ásványi anyagtartalékai, mint a nátrium, magnézium, kalcium, jód, bróm és mangán, tisztító, fiatalító és gyógyító hatással vannak az egész szervezetre. Javítja az alvás minőségét. A sószauna mikroklímája bakteriológiailag nagyon tiszta.

Kneipp fürdő

A Kneipp-fürdő a vérkeringést serkentő kezelések közé tartozik. A lábak vízzel való váltakozó melegítésével és hűtésével az erek kitágulnak és javul a vérkeringés.
Az egyik kamrát meleg vízzel (40-50 °C), a másik kamrát hideg vízzel (10-16 °C) töltik meg. Az alja texturált felületből áll, amely pozitívan irritálja a láb reflexzónákat. A kezelés során először lépjen be a meleg fürdőbe, majd menjen át a hideg fürdőbe, és ismételje meg a ciklust 6-10 alkalommal, majd hideg vízzel fejezze be a kezelést, és törölje szárazra alaposan a lábát.
A gyógyító módszer hatékony a gyakori megfázás és immunrendszeri problémák, fejfájás és nyakfájás, ízületi fájdalmak, alvászavarok, szív- és érrendszeri betegségek, beleértve a magas vérnyomást és a súlyproblémákat.

Hűtőmedence

Ajánlott idő1-2 pereHőmérséklet8-15°C

A forró szaunázás után (finn szaunában vagy gőzszaunában) elengedhetetlen a test lehűtése. A klasszikus eljárás, amikor a testet hideg vízzel hűtik, a szaunában való túlmelegedés után a vérkeringést stabil állapotba hozza.
A gyors felmelegítés, majd lehűlés hatására az erek kitágulnak és összehúzódnak, ezáltal rugalmasabbá válnak. Miután a bőrben lévő erek a szaunázás során kitágultak, ezek az erek a hidegre összehúzódással, majd újbóli felmelegedéssel reagálnak, ami energiarobbanást és boldogsághormonok rohamát váltja ki a sejtekben.

Jacuzzi

Ajánlott idő15 pereHőmérséklet33-36°C

A testmasszázzsal kísért forró víz elősegíti a vérkeringést és a nyirokmirigyek működését. Az érintett szövetek jobban hozzáférnek az oxigénhez és a hasznos tápanyagokhoz. A gyógyulási folyamat felgyorsul. Ugyanakkor, ahogy a víz nyomást gyakorol a testre, a legtöbb izomcsoportban csökken a feszültség. A test fokozatosan a teljes ellazulás állapotába kerül. Asztmások és légzőszervi problémákkal küzdő emberek számára is alkalmas. A szomorú és depressziós hangulatot is leküzdi.

Tepidárium

Ajánlott időkorlátlanHőmérséklet36-40°C

Lépjen be a béke és a pihenés oázisába, és nyerje vissza a test és a lélek harmóniáját. Pihenjen a kényelmes nyugágyakon, és élvezze a Fekete juhar völgyének érintetlen, érintetlen természetének hangulatát maga körül, és merítse el szemét a varázslatos égboltban. Kényeztesse testét a sugárzó száraz hővel a fűtött nyugágyakon.
A tepidárium enyhe túlmelegedésre szolgál, és alkalmas a test előkészítésére a szaunázás előtt, valamint megfelelő kiegészítője a test általános ellazulásának a szaunázás után.
A Tepidárium alkalmas szív- és érrendszeri problémákkal küzdő emberek számára is, vagy olyanok számára, akik kevésbé meleg környezetet kedvelnek.

Jégeső

A forró eljárás után ajánlatos a testet intenzív, jéggel végzett teljes testmasszázzsal lehűteni. A masszázs kombinálható a lábak hideg és meleg vízben való elmerítésével a Kneipp-kádban. A nyakra fagyasztott jégkristályok a tarkóra kenve kezelhetik a fejfájást, és jótékony hatással vannak az általános keringésre és a test edzésére.